Loading...

Blog

Δήμος Περιστερίου κλπ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΙΤΗΣΗ

Του Σωματείου με την επωνυμία “ΙΑΧΗ του Πολίτη”, η οποία εδρεύει στον Δήμο Αθηναίων και επικοινωνεί, μέσω της διευθύνσεως ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@iaxh.gr.

=============================================================================================

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Υπέπεσε στην αντίληψή μας, πως με πρόφαση τον πόλεμο που διενεργείται στην λωρίδα της Γάζας, την 4η Νοεμβρίου 2023 και ώρα 20:00, στην πλατεία Δημαρχείου του Δήμου σας, θα λάβει χώρα μουσική εκδήλωση.

Οι διοργανωτές της εν λόγω μουσικής εκδηλώσεως, επέλεξαν να διαφημίσουν την εν λόγω εκδήλωση, μέσω της συνημμένης αφίσας, στην οποία περιέχεται ρυπαρό και υβριστικό κείμενο, το οποίο καταφέρεται κατά της Πατρίδος μας.

Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός, ότι παρ’ ότι η εν λόγω μουσική εκδήλωση φέρεται να διεξάγεται κατά του εν λόγω πολέμου, εντούτοις, χρησιμοποιεί γλώσσα μισαλλόδοξη, που υποκινεί το μίσος, την διάκριση και τον ρατσισμό κατά όσων πιστεύουν στην έννοια και την ιδέα της πατρίδος, λίγες ημέρες μετά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και το περίφημο ΟΧΙ, ως καθιερώθηκε να λέγεται, του Ιωάννη Μεταξά.

Με το παρόν λοιπόν αιτούμεθα όπως μας γνωστοποιήσετε εάν είστε ενήμερος, εάν έχετε χορηγήσει άδεια για την διεξαγωγή της εν λόγω εκδηλώσεως και σε αντίθετη περίπτωση, εάν προτίθεστε να την εμποδίσετε ζητώντας την συνδρομή της Αστυνομίας, καθώς τέτοιου είδους ρατσιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες προωθούν το μίσος, την διάκριση, την στοχοποίηση και την εξτρεμιστική ιδεολογία, θέτουν σε κίνδυνο την αναγκαία κοινωνική συνοχή.

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2023

Ο πρόεδρος του σωματείου

Εδουάρδος Κυπριωτάκης