Loading...

Blog

Υπουργείο Υγείας κλπ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΛΗΣΗ

α’) Του σωματείου με την επωνυμία “ΙΑΧΗ του Πολίτη”, η οποία εδρεύει στον Δήμο Αθηναίων, όπως νόμιμα εκπροσωπείται και

β’) του Εδουάρδου-Ιωάννη Κυπριωτάκη του Ιωάννη, δικηγόρου και κατοίκου Αθηνών, οδός Μουρούζη, αριθμός 1, με Α.Φ.Μ. 127576274.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

Στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

================================================================================

Αξιότιμη κύριε/α,

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας https://eody.gov.gr/odigies-apomonosis-karantinas-kroysmaton-covid-19-kai-epafon-toys/, το οποίο φέρει ως τίτλο “οδηγίες απομόνωσης-καραντίνας κρουσμάτων Covid-19 και επαφών τους:

α’) το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που νοσεί από τον Sars-Cov-2, πρέπει να απομονώνεται για πέντε (5) ημέρες, να επιστρέφει δε στην εργασία του, με ή χωρίς αρνητικό έλεγχο (testing) εάν είναι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα, να χρησιμοποιούν δε υποχρεωτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή KN95 ή FFP2) και

β’) ο γενικός πληθυσμός που νοσεί από τον Sars-Cov-2, πρέπει να απομονώνεται για πέντε (5) ημέρες, και εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας μέχρις πλήρους υποχώρησης του πυρετού, να χρησιμοποιούν δε υποχρεωτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή KN95 ή FFP2) ή διπλή μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Αντίστοιχα είναι όσα αναφέρει η υπ’ αριθμ. ΓΠ οικ. 360/2022 ΦΕΚ 7/Β/6-1-2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αφορά στην λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και την επιστροφή των μαθητών και του προσωπικού, κατόπιν επιβεβαιωμένης νόσησης με τον Sars-Cov-2, στους εν λόγω χώρους. 

Βασική διαφορά του περιεχομένου της εν λόγω κοινής Υπουργικής Αποφάσεως με την ως άνω ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, είναι ότι σε αυτήν αναφέρεται ως προϋπόθεση της επιστροφής, στους ανωτέρω χώρους, ο εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος (rapid test) την έκτη ημέρα και το αρνητικό αποτέλεσμα αυτού, ενώ σε περίπτωση που ο έλεγχος βγεί θετικός, η απομόνωση εντός οικίας πρέπει να συνεχιστεί.

Τα ανωτέρω τα θέτουμε υπόψιν σας, καθ’ ότι έχουμε λάβει καταγγελία ότι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζεται και επιστρέφει στην εργασία του, μετά το πέραν των πέντε (5) ημερών, παρά του γεγονότος ότι ο εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος (rapid test) που έκαναν βγήκε θετικός και παρά την ενημέρωση του νοσοκομείου τους.

Εάν αυτό αληθεύει, αντιλαμβάνεστε ότι όλη αυτή η μάχη που δόθηκε για τον υποχρεωτικό (και κατά πολλούς αντισυνταγματικό και ενάντια στην Ευρωπαική νομοθεσία και πρόσφατου Ευραπαϊκου ψηφίσματος και Κανονισμού) εμβολιασμό του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την θέση των διαφωνούντων σε αναστολή, καθώς και το επιχείρημα του Υπουργείου σας και πολλών άλλων, περί ανάγκης διασφαλίσεως των ασθενών, από τυχόν μετάδοση του ιού από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σε αυτούς, είναι άνευ αξίας.

 

Επειδή είναι απαράδεκτο σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, όπου η απώλεια ζωών είναι καθημερινό φαινόμενο, το δε έθνος μας αποδεκατίζεται, να γίνονται τέτοια λάθη ή να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, στην περίπτωση που δεν πρόκειται για λάθος, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Επειδή περίπου το 95% των θανόντων από τον Sars-Cov-2 είχαν είτε ηλικία άνω των 70 ετών, είτε υποκείμενα νοσήματα.

Επειδή μεταξύ των νοσηλευομένων ασθενών στα νοσοκομεία περιλαμβάνονται ηλικιωμένοι και λοιπές ευπαθείς ομάδες.

Επειδή το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έρχεται σε επαφή και με μη νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι όμως είτε ανήκουν στις ανωτέρω ομάδες, είτε έρχονται σε επαφή με αυτές.

Επειδή σκοπός του σωματείου μας είναι η αναγέννηση της πατρίδος μας, μέσω της ενημερώσεως/εκπαιδεύσεως των πολιτών αυτής, της κινητοποιήσεως των αρμόδιων αρχών/θεσμών και της αξιώσεως εφαρμογής του νόμου, στις παρεχόμενες, από το Κράτος, υπηρεσίες.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ με το παρόν για τις ανωτέρω οδηγίες και την επιστροφή του ιατρονοπσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, ενώ είναι θετικοί στον Sars-Cov-2 και σας ΚΑΛΟΥΜΕ όπως άμεσα ελέγξετε τα καταγγελθέντα και σε κάθε περίπτωση άμεσα προβείτε στην διόρθωση των εν λόγω οδηγιών του ΕΟΔΥ, εισηγηθείτε δε την άμεση διόρθωση του τυχόν αντίστοιχου νόμου, ώστε βασική προϋπόθεση επιστροφής του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, μετά το πέρας των πέντε (5) ημερών, να είναι η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) και το αρνητικό αποτέλεσμα αυτού.

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2022

Ο πρόεδρος του Σωματείου 

             

Εδουάρδος Ι. Κυπριωτάκης